Miniszimpózium 2006
BME english
  BME Méréstechnika és Információs Rendszerek tanszék

Gyakran ismételt kérdések

- Mikor és hol lesz a konferencia? Mi lesz a pontos program?
- A konferencia 2008. február 4-5. között lesz, a pontos helyet később hirdetjük ki. A szekcióbeosztást és a részletes programot januárban tesszük közzé a konferencia honlapján.

- Kik vesznek részt a konferencián?
- A konferencián való részvétel minden tanszéki doktorandusz számára kötelező. Hallgatóként bárkit szívesen látunk.

- Milyen anyagokkal kell készülni a konferenciára a résztvevőknek?
- A résztvevőknek egy rövid, négyoldalas cikket kell beküldeniük (kivéve az elsőéves doktoranduszok, nekik két oldalt kell leadniuk). Az elfogadott cikkekkel rendelkező doktoranduszok a konferencia két napján előadást tartanak, melyek időtartama rendre szigorúan 20 perc (15 perc előadás + 5 perc kérdezz-felelek). Az előadás anyagát nem kell előre beküldeni.

- A konferencia időpontjában külföldön leszek, ezért nem tudok előadással részt venni a konferencián. Ebben az esetben kell cikket beadnom?
- Igen, cikkeket ebben az esetben is be kell adni, amelyek a többiekével egyező módon kerülnek elbírálásra.

- Már jelentkeztem a konferenciára, de szeretném megváltoztatni a cikk címét. Lehetséges?
- Igen. A regisztrációs időszakban a regisztrációs felületen megtehető, ezt követően bármilyen adat megváltozásakor írjatok Horváth Ákos; illetve ellenőrizzétek a konferencia honlapján, hogy a változtatást átvezettük-e.

- Milyen formai követelmények vannak a rövid cikkel kapcsolatban?
- A rövid cikk terjedelme négy (elsőéveseknek két) oldal, nyelve angol!! LaTeX, Rich Text Format (.rtf), Microsoft Word (.doc), vagy OpenOffice (.sxw) formátumban készítsétek el, minek során a megadott stílusfájlok használata KÖTELEZŐ! Beadandó a cikk az eredeti formátumban (LaTeX, Rich Text Format, Microsoft Word, vagy OpenOffice) valamint PDF (!!!) formátumba konvertálva.

- Hány perces egy előadás és milyen eszközöket lehet használni?
- Az egyes előadások időtartama szigorúan (!!!) 20 perc. A technikai eszközöket biztosítjuk (számítógép, Power Point illetve Adobe PDF, GhostView, kivetítő). Különleges igények esetén azokat előre kell majd jelezni, igyekszünk majd lehetőség szerint megoldani. A konferenciát megelőzően lehetőség lesz a technikai eszközök kipróbálására.