Citex honlap

Switch to English

A Citex program képes adott szerzőre vonatkozó idézeteket megkeresni PDF állományokban, így konferencia CD-ken. Az eredményt szerkeszthetjük, majd elmenthetjük RIS formátumban, melyet a Köztestületi Publikációs Adattár vagy a BME Publikációs Adattár (KPA/BME-PA) importálni tud.

Felhasználás:

Installálás és indítás

Az aktuális legfrissebb install program a Citex letöltések oldalon található. Az install futtatható exe és zip formátumban is rendelkezésre áll.

A program futtatásához minimum Java 1.5 (vagy újabb) futtató környezet szükséges (letölthető szintén a Citex letöltések oldalról, vagy a Sun portáljáról esetleg a Sun Java installáló címről közvetlenül). Fontos, hogy a JAVA_HOME környezeti változó helyesen be legyen állítva, vagyis a Java futtató környezet gyökérkönyvtárára mutasson!

Install után a citex.bat fájllal indítható a program.

Így lehet kipróbálni:

A 'samples' könyvtárban rendelkezésre áll néhány cikk és egy elmentett keresés kipróbálás céljából. A következő lépésekkel gyorsan és röviden kipróbálhatjuk a rendszer működését:

A talált rekordokat egyenként érdemes ellenőrizni. Mivel a header automatikus feldolgozása nem teljesen megbízható, a cikk címét és szerzőit kézzel kell kiválasztani, és a "Copy selected" opcióval a rekordba bemásolni.
A hivatkozásokat a program automatikusan szétválasztja, és a "Context" alatt az idéző szövegkörnyezetet is kigyűjti (ami meg is szerkeszthető).
Ha a hivatkozások szétválasztása hibás lenne, a "Source format" segítségével a teljes irodalomjegyzék eredeti formában átvehető/szerkeszthető. Ilyenkor a minket érdeklő hivatkozás előtt és után egy-egy üres sort kell kézzel beszúrni, hogy a publikációs adattár "idézők beolvasása hivatkozási listákkal" parancsában a hivatkozás kiválasztható legyen.

Használat, segítség

Letöltések/Downloads

Vissza a publikációs főoldalra