Köztestületi azonosítók megkeresése és kezelése

 

A köztestületi azonosítót az MTMT-be belépve meg tudja nézni az adatai között, vagy az MTA "Tudós Adattár"-ból lehet megállapítani (a megtalált egyéni oldalon látható az "Azonosító"), illetve akadémikusoknál és doktor képviselőknél egy azonosítószám-gyűjteményből. Meg is lehet kérdezni a 331-8326 telefonszámon. Ha egyikben sincs, kérni lehet, lásd a "Hogyan publikáljunk" anyagot, vagy a http://www.mtakoztest.hu/ oldalt.

A köztestületi azonosítóhoz tartozó, az MTA által tárolt adataink szerkeszthetők is itt: http://www.mtakoztest.hu/koztszerk.html.

 

Néha előfordulhat, hogy az ODT adatbázis az adatátemelési kísérletre hibát jelez: "A megadott köztestületi adatbázis nem elérhető vagy a megadott adatok nem megfelelők."

Ilyenkor

ˇ         először ellenőrizze, hogy a kívánt adattár van-e beállítva, köztestületi azonosítója helyesen van-e megadva, és az adattár működik-e
(a http://www.mtakpa.hu/kta/kereso/publikaciok.php oldalon egyszerűen kattinthatók a linkek),

ˇ         a KPA illetve a BME-PA esetében ellenőrizze, hogy a szerkesztési nyitóoldalon megjelenő köztestületi azonosító jó-e (ezt az adattár adminisztrátora tudja javítani), ha nem, küldjön levelet az adminisztrátornak, hogy ellenőrizze a köztestületi azonosító beállítását (a belépő oldal alján látható a cím).

ˇ         írja be az adattár-azonosítóját (ezt belépve meg tudja nézni az adatlapon: MTMT azonosító), vagy ha így nem találja, az adminisztrátortól tudja megkérdezni),

ˇ         az SZBK esetén kérjük, hogy küldjön levelet az adminisztrátornak, hogy ellenőrizze a köztestületi azonosító beállítását (a belépő oldal alján látható a cím: valaki@brc.hu).

 

Vissza a publikációs főoldalra