Mentés WoS CPCI adatbázisból

A Web of Science-ben kereshető és a BME-ről elérhető adatbázisok köre novemberben kibővült a két conference proceedings adatbázissal: Akinek a WoS oldal ezeket mutatja, az kereséskor automatikusan látja és megkapja az ezekben szereplő saját cikkek és idéző cikkek adatait. Ez nagyon jó, csak az a baj, hogy a Web of Science hibájából az exportált típusmegjelölés hibás (könyv vagy könyvfejezet), amit a BME-PA illetve MTMT így ezzel a hibával importál. Ezt gyorsan meg kell oldanunk, addig is, amíg a BME-PA illetve MTMT felkészül a korrekcióra (vagy a WoS javít, amire kisebb az esély).

A BME-OMIKK felkérésére doktorandusz-hallgatónk, Sárközy Péter elkészített egy olyan programot, amely a letöltött file-okat korrigálja. Letölthető innen (dátuma: 2011. jan. 3.):
Windows program
Ezt a programot egy kiválasztott könyvtárba kell menteni, és elindítás után kicsomagolja magát. Ezután a wos_conv.exe program futtatható.
Linux/Unix program

Ez a program a letöltött file-okat a BME-PA-ba importálhatóvá módosítja (vájtfülűeknek: konferenciacikkeknél PT B → PT C, PT S → PT C). Azt javasoljuk tehát szerzőinknek, hogy a Web of Science-ból exporttal kapott file-okat import előtt egyelőre ezzel módosítsák.

Futás végén a program kiírja: "fixed ... entries (ez a fenti módon a módosított rekordok száma). Vigyázat! Ha ugyanarra a file-ta kétszer végrehajtjuk a konverziót, akkor a második futás már a feldolgozott file-t módosítja, ezért ez "fixed 0 entries" kiírást produkál.

Példa: ebből: savedrecs-gyujt-cit.txt ez lesz: savedrecs-gyujt-cit-PT-C.txt

Az MTMT-ben (ehhez be kell kattintani az "MTMT (Remove bad records)" opciót) ez sajnos csak részben segít: itt az import egyelőre PT C-ből nem konferenciacikként, hanem könyvfejezetként importálna, ezért töröljük a konferenciacikkeket. A hibát 2010 november elején jeleztük az MTMT-nek, reméljük, hamarosan javítani tudják. Ha megtörténik, ezt a weboldalt amit most olvas, módosítani fogjuk, hogy aktuális információt mutasson. Addig a program MTMT-s opciója ("MTMT (remove bad records)" törli a hibás proceedings-cikkeket konverziójuk helyett: így legalább a hibás import megszűnik. A kiírás: "fixed ... entries" a törölt rekordok számát mutatja.

A Minerva idézőpótló funkciója már a fentieknek megfelelően működik: a BME-PA esetében korrigál, az MTMT esetében a hibás rekordokat egyelőre kihagyja. A Minerva nem készít külön RIS file-t, de a WoS export file-ból ez generálható.

Vissza a publikációs főoldalra